Rabarbar obierz, pokrój drobno, przełóż na patelnie, dodaj cukier i smaż przez 2 min.
Ciasto: Wszystkie składniki dobrze wymieszaj, wyrabiaj przez kilka min. Odstaw do wyrośnięcia na około godzinę. Ciasto podziel na równe części, z każdej uformuj kulkę. Za pomocą szklanki w każdej z kulek odciśnij dołek, do którego włóż budyń i rabarbar. Odstaw na 10 min w ciepłe miejsce.
Przed włożeniem do piekarnika brzegi bulek posmaruj sokiem z rabarbaru i posyp kruszonka .
Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 20-25 min (180’C)
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!