1 opakowanie tartej mozarelli + dodatkowa do posypania
Sol, pieprz, czosnek, przyprawa do ziemniaków
2 łyżki maki ziemniaczanej
2-3 łyżki maki owsianej bg
Ketchup z cukinii domowy
Salami pikantne
Cebula czerwona
Przygotowanie:
Ziemniaki ugotuj, przepuść przez praskę, dodaj łuski, maki, mozarellę i przyprawy dokładnie wymieszaj. Masa ma być plastyczna, w razie potrzeby dodaj mąkę.
Z masy uformuj w dowolny kształt, posmaruj ketchupem, rozłóż salami i cebule. Wstaw do rozgrzanego piekarnika (180’C )na 20 min.
Posyp mozarella i wstaw ponownie do piekarnika aby się rozpuściła.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!