Pizza ziemniaczana



Pizza ziemniaczana

szczegóły:

Porcje

1 szt.

Czas przygotowania

20 min

Czas gotowania

25 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 3 Około 1/2 kg ziemniaków
  • 2 łyżki łusek babki płesznik
  • 1 opakowanie tartej mozarelli + dodatkowa do posypania
  • Sol, pieprz, czosnek, przyprawa do ziemniaków
  • 2 łyżki maki ziemniaczanej
  • 2-3 łyżki maki owsianej bg
  • Ketchup z cukinii domowy
  • Salami pikantne
  • Cebula czerwona

Przygotowanie:


 

  • Ziemniaki ugotuj, przepuść przez praskę, dodaj łuski, maki, mozarellę i przyprawy dokładnie wymieszaj. Masa ma być plastyczna, w razie potrzeby dodaj mąkę.
  • Z masy uformuj w dowolny kształt, posmaruj ketchupem, rozłóż salami i cebule. Wstaw do rozgrzanego piekarnika (180’C )na 20 min.
  • Posyp mozarella i wstaw ponownie do piekarnika aby się rozpuściła.

 

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz