Czekoladowe ciasto orzechowe z cukinią

Czekoladowe ciasto orzechowe z cukinią

Ekspresowe czekoladowe ciasto orzechowe z cukinią z dodatkiem pysznych sezonowych owoców. Ciasto jest bez glutenu, więc będzie idealne dla osób nietolerujących gluten. Jest proste w wykonaniu i nie wymaga sprzętów aby je zrobić.

Czekoladowe ciasto orzechowe z cukinią

Ekspresowe czekoladowe ciasto orzechowe z cukinią z dodatkiem pysznych sezonowych owoców. Ciasto jest bez glutenu, więc będzie idealne dla osób nietolerujących gluten. Jest proste w wykonaniu i nie wymaga sprzętów aby je zrobić.


Czekoladowe ciasto orzechowe z cukinią

szczegóły:

Porcje

1 szt.

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

40 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 cukinia – ok. 300 g
  • 2 dojrzałe banany
  • 2 łyżki cukru
  • 200g ( 1 opakowanie) tartych orzechów laskowych
  • 1łyżeczka proszku do pieczenia
  • Wanilia
  • Szczypta sody
  • 3 łyżki masła z nerkowców ( może być dowolne)
  • Borówki
  • Biała czekolada


Przygotowanie


  • Cukinię ścieramy na tarce o średnich oczkach i dostawiamy na parę minut a następnie odciskamy nadmiar płynu.

  • Banany zblenduj z masłem orzechowym, następnie dodaj pozostałe składniki. Dokładnie wymieszaj. Przełóż do foremki, na wierzch dodaj borówki. Piecz około 35 minut w temperaturze 180 stopni.

  • Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i następnie polej nią zimne ciasto orzechowe z cukinią. Na czekoladę można dodać dodatkowe borówki.



  • Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

    Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

    Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
    Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *