Ogórki konserwoweOgórki konserwowe. Idealne :). Sprawdzony przepis od Mamyszczegóły:Porcje szt.Czas przygotowania30 godz.Czas gotowania30 minPoziom trudnościłatweSkładniki:gałązki kopru+ kwiat,korzeń chrzanu + liść,1 liść laurowy, 2 ziela ang., 1/2 łyżeczki gorczycy,2-3 plasterki marchewki, umyte ogórki.OgórkiZalewa : 1 1/2l wody5 łyżek cukru1 szkl. octu1 1/2 łyżki soliPrzygotowanie:Wszystkie składniki zalewy wymieszaj i zagotuj.Do czystych słoików włóż: gałązki kopru+ kwiat, korzeń chrzanu + liść, 1 liść laurowy, 2 ziela ang., 1/2 łyżeczki gorczycy, 2-3 plasterki marchewki, umyte ogórki.Następnie zalej gorącą zalewą.Słoiki wstaw do garnka z gotującą się wodą. Gotuj przez 25 min.# ogórki# Ogórki konserwowe# przetwory Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Czekoladowe ciasto orzechowe z cukinią Następny Wpis Ogórki kiszone