Ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe. Idealne :)

Ogórki konserwowe



Ogórki konserwowe

szczegóły:

Porcje

szt.

Czas przygotowania

30 godz.

Czas gotowania

30 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Ogórki
  • Zalewa :
  • 1 1/2l wody
  • 5 łyżek cukru +
  • 1 szkl. octu
  • 1 1/2 łyżki soli

Przygotowanie:


  • Wszystkie składniki zalewy wymieszaj i zagotuj.
  • Do czystych słoików włóż: gałązki kopru+ kwiat, korzeń chrzanu + liść, 1 liść laurowy, 2 ziela ang., 1/2 łyżeczki gorczycy, 2-3 plasterki marchewki, umyte ogórki.

  • Następnie zalej gorącą zalewą.

  • Słoiki wstaw do garnka z gotującą się wodą. Gotuj przez 25 min.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz