Ogórki konserwoweszczegóły:Porcje szt.Czas przygotowania30 godz.Czas gotowania30 minPoziom trudnościłatweSkładniki:OgórkiZalewa : 1 1/2l wody5 łyżek cukru +1 szkl. octu1 1/2 łyżki soliPrzygotowanie:Wszystkie składniki zalewy wymieszaj i zagotuj.Do czystych słoików włóż: gałązki kopru+ kwiat, korzeń chrzanu + liść, 1 liść laurowy, 2 ziela ang., 1/2 łyżeczki gorczycy, 2-3 plasterki marchewki, umyte ogórki.Następnie zalej gorącą zalewą.Słoiki wstaw do garnka z gotującą się wodą. Gotuj przez 25 min.# ogórki# Ogórki konserwowe# przetwory Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Czekoladowe ciasto orzechowe z cukinią. Następny Wpis Ogórki kiszone