Ogórki kiszone

Ogórki kiszone

Ogórki kiszone. Przepis z zeszytu Mamy. Ogórki wychodzą chrupiące i bardzo aromatyczne.

Ogórki kiszone

Najlepszy przepis z zeszytu Mamy. Wychodzą chrupiące i bardzo aromatyczne.


Ogórki kiszone

szczegóły:

Porcje

szt.

Czas przygotowania

30 godz.

Czas gotowania

min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Ogórki
  • Zalewa :
  • 1l wody
  • 2 płaskie łyżki soli (dokładnie wymieszać)
  • gałązki kopru +kwiat kopru
  • ząbki czosnku,
  • korzeń chrzanu + liść
  • po1/2 łyżeczki cukru na każdy słoik 0,9l

Przygotowanie:


  • Umyte ogórki. następnie zalej zalewą.

  • Odstaw w ciemne, ciepłe miejsce na 3-4 dni ,następnie przenieś w chłodne miejsce.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *