Fasolka szparagowa z sosem bolognese

Fasolka szparagowa z sosem bolognese

Fasolka szparagowa z sosem bolognese. Sos świetnie się sprawdza jako dodatek do warzyw. Jest pysznie, chrupiąco jak nie rozgotujesz fasolki:)

Fasolka szparagowa z sosem bolognese



Fasolka szparagowa z sosem bolognese

szczegóły:

Porcje

4 szt.

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

30 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Sos bolognese:
  • 0,5 kg mielonego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 500 ml pasaty
  • płatki drożdżowe 3 lyzki do sosu + do posypania
  • 1 łyżka oleju
  • przyprawy: suszona cebula, zioła prowansalskie, czosnek suszony, kurkuma, harrisa, papryka słodka, pieprz, sól, bazylia
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • szczypta cukru
  • makaron ryżowy
  • listki bazylii bazylii 
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ugotowana fasolka szparagowa

Przygotowanie:


  • Cebule i czosnek pokrój drobno, usmaż z dodatkiem oleju. Dodaj mięso i koncentrat, smaż przez 10 min. Dodaj pozostałe składniki, smaż kolejne 15 min.
  • Fasolkę polej sosem, posyp płatkami drożdżowymi i listkami bazylii.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz