Fasolka szparagowa z sosem bologneseszczegóły:Porcje4 szt.Czas przygotowania10 minCzas gotowania30 minPoziom trudnościłatweSkładniki:Sos bolognese:0,5 kg mielonego1 cebula2 ząbki czosnku500 ml pasatypłatki drożdżowe 3 lyzki do sosu + do posypania1 łyżka olejuprzyprawy: suszona cebula, zioła prowansalskie, czosnek suszony, kurkuma, harrisa, papryka słodka, pieprz, sól, bazylia1 łyżka sosu sojowegoszczypta cukrumakaron ryżowylistki bazylii bazylii 3 łyżki koncentratu pomidorowegougotowana fasolka szparagowaPrzygotowanie:Cebule i czosnek pokrój drobno, usmaż z dodatkiem oleju. Dodaj mięso i koncentrat, smaż przez 10 min. Dodaj pozostałe składniki, smaż kolejne 15 min.Fasolkę polej sosem, posyp płatkami drożdżowymi i listkami bazylii.# bazylia# fasolka szparagowa# mięso mielone# passata# sos bolognese Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Zapiekanki z pastą grzybową Następny Wpis Budyń owsiany z granatem