Szarpana pierś z kurczaka

Szarpana pierś z kurczaka

Szarpana pierś z kurczaka. Aromatyczne, soczyste kawałki kurczaka z dodatkiem karmelizowanej cebuli. Jest to świetny dodatek do kanapek, wrapów. Może być daniem obiadowym, który doskonale będzie się komponował z sosami, sałatkami i innymi dodatkami.

Szarpana pierś z kurczaka

Szarpana pierś z kurczaka. Aromatyczne, soczyste kawałki kurczaka z dodatkiem karmelizowanej cebuli. Jest to świetny dodatek do kanapek, wrapów. Może być daniem obiadowym, który doskonale będzie się komponował z sosami, sałatkami i innymi dodatkami.



Szarpana pierś z kurczaka

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

20 min

Czas gotowania

80 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 duża czerwona cebula
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka przyprawy do burrito
  • 1 łyżeczka harrisy
  • 200ml sosu z cukinii
  • 2-3 łyżki wody
  • olej ryżowy do smażenia
  • 1 łyżka sosu sojowego bg

Przygotowanie


  • Piersi z kurczaka gotuj przez minimum 1 godzinę. Ugotowaną porozrywaj na drobne kawałki.
  •  Cebulę pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę. Smaż przez 05, min. , następnie dodaj miód i sos sojowy. Smaż przez około 1 min. Cebula ma być miękka. Dodaj mięso i wszystko wymieszaj. 
  • Dodaj sos, przyprawy i wodę. Smaż przez około 5 min., mieszaj aby nie przypalić mięsa. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *