Ketchup z cukiniiKetchup z cukinii, doskonały dodatek do mięs zapiekanek, pizzy.szczegóły:Porcje3 szt.Czas przygotowania2,5 godz.Czas gotowania40 minPoziom trudnościłatweSkładniki:1 1/2 kg cukinii (waga po obraniu)0,5 kg cebuli3 duże ząbki czosnku2 łyżki soli300g cukru1/3 szkl. octu2 małe koncentraty pomidorowepo 1 łyżce papryki słodkiej i chilliPrzygotowanie:Cukinie, cebule, czosnek zetrzeć na tarce, dodać sól i odstawić na 2godz.Następnie dodać cukier, koncentrat i przyprawy, Zagotować.Po 20 min dodać ocet i gotować kolejne 20 min.Przełożyć do słoiczków, pasteryzować przez 15 min.# cukinia# ketchup z cukinii# przetwory Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Ciasteczka z borówkami Następny Wpis Tortille owsiane z kalafiorem bbq