Ketchup z cukinii

Ketchup z cukinii

Ketchup z cukinii, doskonały dodatek do mięs zapiekanek, pizzy.

Ketchup z cukinii

Ketchup z cukinii, doskonały dodatek do mięs zapiekanek, pizzy.



Ketchup z cukinii

szczegóły:

Porcje

3 szt.

Czas przygotowania

2,5 godz.

Czas gotowania

40 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 1/2 kg cukinii (waga po obraniu)
  • 0,5 kg cebuli
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 2 łyżki soli
  • 300g cukru
  • 1/3 szkl. octu
  • 2 małe koncentraty pomidorowe
  • po 1 łyżce papryki słodkiej i chilli

Przygotowanie:


  • Cukinie, cebule, czosnek zetrzeć na tarce, dodać sól i odstawić na 2godz.

  • Następnie dodać cukier, koncentrat i przyprawy, Zagotować.

  • Po 20 min dodać ocet i gotować kolejne 20 min.

  • Przełożyć do słoiczków, pasteryzować przez 15 min.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *