Tortille owsiane z kalafiorem bbq
szczegóły:
Porcje
6 szt
Czas przygotowania
30 min
Czas gotowania
20 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
- 1 średni kalafior
- Masa:
- 3/4 szkl.mleka roślinnego
- 1/4 szkl. wody
- 3/4 szkl. maki z ciecierzycy
- 2-3 łyżeczki czosnku
- 1 łyżka oleju
- 1/4 łyżeczki soli
- papryka słodka, pieprz, harrisa
- Sos BBQ
- 1 cały ketchup
- 1/4 szkl. wody
- 2-3 lyzki dowolnego slodzidła
- 2 lyzki octu jabłkowego
- szczypta ostrej papryki, harrisy
- 2 lyzki sosu sojowego bez glutenu
- 1/2 łyżeczki czosnku suszonego
- 1 łyżka musztardy
- sol i pieprz do smaku
- Wrapy 6 szt. przepis we wcześniejszym poście.
Przygotowanie
- Wszystkie składniki sosu wymieszaj i gotuj przez 10 min na małym ogniu.
- Kalafior podziel na mniejsze kawałki.
- Wszystkie składniki wymieszaj. Kawałki kalafiora pojedynczo maczaj w masie i układaj na papierze do pieczenia.
- Wstaw do piekarnika na 20min.
- Upieczone kawałki kalafiora delikatnie oblej w sosie BBQ. ( wyjmowałam pojedynczo i wkładałam do garnuszka z sosem).
- Posyp sezamem i następnie wstaw do piekarnika na 20 min.
- Wrapy owsiane podgrzej na patelni, posmaruj ketchupem, dodaj pozostałe składniki.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!