Tortille owsiane bezglutenowe

Tortille owsiane bezglutenowe

Tortille owsiane bezglutenowe, mięciutkie, elastyczne i bardzo aromatyczne Proste w wykonaniu. W łatwy sposób możesz przygotować zdrowy fast food w domu.

Tortille owsiane bezglutenowe



Tortille owsiane bezglutenowe

szczegóły:

Porcje

4 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

5 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Porcja na 6 szt ( duże placki do patelni 25cm)
  • 2 szkl. maki owsianej (bg)
  • około 2,5 szkl wrzątku
  • 3 -4 łyżki oleju
  • 4 łyżki siemienia lnianego mielonego
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bg)
  • mąka ziemniaczana do podsypania

Przygotowanie


  • Do misy miksera wsyp suche składniki, wymieszaj.
  • Następnie dodaj olej i stopniowo wrzątek.
  • Miksuj przez ok. 5 min. Wyjmij ciasto na deskę, podsyp mąka ziemniaczana i zacznij wyrabiać. Ciasto ma być gęste ale może się troszeczkę kleić . 
  • Podziel na 6 części.
  • Podsypuj mąka podczas wałkowania.
  • Smaż na suchej, rozgrzanej patelni.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *