Pierś z kurczaka z warzywami i ryżem

Pierś z kurczaka z warzywami i ryżem

Pierś z kurczaka z warzywami i ryżem to szybki i lekki obiad, który zrobisz w 20 min. . Do zrobienia tego dania możesz użyć dowolnych warzyw, można zrobić wersję wege. Wybór należy do Ciebie.

Pierś z kurczaka z warzywami i ryżem



Pierś z kurczaka z warzywami i ryżem

szczegóły:

Porcje

2 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Po 1/2 szt. papryki żółtej i czerwonej
  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 malej cukinii
  • 1 gałązka selera naciowego
  • Olej ryżowy
  • Woda
  • Przyprawy: sól, pieprz, kurkuma,
  • Sos do pad thai
  • Pierś z kurczaka
  • Przyprawa do kurczaka
  • 1/2 szkl. ryżu
  • garść szpinaku
  • pomidory suszone

Przygotowanie


  • Kurczaka pokrój drobno, posyp przyprawami i usmaż na oleju.  
  • Papryki pokrój w paski, cukinie, czosnek i selera w plastry, cebulę w piórka. Dodaj do kurczaka i smaż pod przykryciem przez 6 min. W czasie smażenia dodawaj wody aby warzywa szybciej zmiękły. Dodaj szpinak i po minucie sos pad thai i przyprawy.
  • Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz