Torcik naleśnikowy

Torcik naleśnikowy

Torcik naleśnikowy. Naleśniki przełożone kremem malinowym. Świetny pomysł na pyszne i super wyglądające śniadanie.

Torcik naleśnikowy



Torcik naleśnikowy

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

5 min

Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Naleśniki:
  • 100g maki owsianej bg
  • 50g maki z tapioki lub ziemniaczanej
  • 50g maki ryżowej
  • 1 1/2 łyżki łusek babki jajowatej
  • 1/2 łyżeczki pdp bg
  • wanilia
  • 1 łyżka oleju
  • 350-400ml mleka roślinnego
  • Dodatki:
  • Dowolny gesty serek / jogurt roślinny lub śmietanka kokosowa 
  • maliny
  • mieta

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj. Smaż cienkie naleśniki na suchej patelni. 
  • Maliny zblenduj na mus.
  • Serek wymieszaj z musem z malin. Przełóż nim naleśniki. Górę udekoruj malinami, miętą i polej ulubionym miodem.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *