Torcik naleśnikowyszczegóły:Porcje1 sztCzas przygotowania5 minCzas gotowania15 minPoziom trudnościłatweSkładniki:Naleśniki:100g maki owsianej bg50g maki z tapioki lub ziemniaczanej50g maki ryżowej1 1/2 łyżki łusek babki jajowatej1/2 łyżeczki pdp bgwanilia1 łyżka oleju350-400ml mleka roślinnegoDodatki:Dowolny gesty serek / jogurt roślinny lub śmietanka kokosowa malinymietaPrzygotowanieWszystkie składniki na ciasto wymieszaj. Smaż cienkie naleśniki na suchej patelni. Maliny zblenduj na mus.Serek wymieszaj z musem z malin. Przełóż nim naleśniki. Górę udekoruj malinami, miętą i polej ulubionym miodem.# bez glutenu# maliny# miód# mleko roślinne# naleśniki# torcik naleśnikowy Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Tofu w sosie BBQ Następny Wpis Fasolka szparagowa w sosie koperkowym