Zupa z fasolka szparagowa

Zupa z fasolką szparagowa

Zupa z fasolka szparagowa. Pyszna rozgrzewająca zupa doskonała na zimne jesienno-zimowe dni.

Zupa z fasolką szparagowa



Zupa z fasolka szparagowa

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

30 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 1/2-2 l bulionu u mnie drobiowy
  • 2 marchewki
  • pietruszka korzeń +natka
  • kawałek selera i pora
  • gałązka lubczyku
  • sól, pieprz, czosnek suszony, liść laurowy, ziele ang.
  • 1 mały ziemniak
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Fasolka szparagowa- mrożona
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego

Przygotowanie


  • Pokrojona cebule i czosnek podsmaż na oleju. Dodaj pokrojone warzywa i smaż przez 5 min .
  • Dodaj bulion i pozostałe składniki ( bez fasolki). Jak warzywa bedą miękkie dodaj fasolkę i gotuj jeszcze przez 5 min.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz