spaghetti z cukinii

Spaghetti z cukinii

Spaghetti z cukinii to moje odkrycie ostatnich lat i wielka miłość od pierwszego spróbowania. Przepyszny dodatek do różnych sosów, warzyw i mies.

Spaghetti z cukinii



spaghetti z cukinii

szczegóły:

Porcje

2 szt.

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

10 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 5 pieczarek
  • 1 mała cebula
  • 6 suszonych pomidorów
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała cukinia
  • 200g ciecierzycy
  • przyprawy: oregano, czosnek, sol, pieprz, harrisa, suszona cebula, papryka słodka
  • 2 łyżki płatków drożdżowych
  • 2 łyżki wegańskiego parmezanu
  • 1 łyżka oleju

Przygotowanie:


  • Cukiernie przepuść przez temperówkę do warzyw. Makaron przetnij aby był krótszy.
  • Pieczarki i cebule pokrój w plasterki. Wrzuć na rozgrzana patelnie dodaj olej i przyprawy. Smaż 5 min, następnie dodaj suszone pomidory, ciecierzycę, płatki drożdżowe i parmezan.Smaż przez 1 min.
  • Dodaj makaron i wszystko wymieszaj. Smaż jeszcze 2-3 min.
  • Wyłóż na talerz i posyp parmezanem.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *