Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką to smak końca lata. Zapowiedź nadchodzącej jesieni. Drożdżowe , pieczone, słodkie owoce i dużo kruszonki, to przepis na doskonałe ciacho, które zachwyci każdego.
szczegóły:
Porcje
2 szt
Czas przygotowania
1.20 godz.
Czas gotowania
30 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
Przygotowanie
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, następnie wyrabiaj przez klika minut. Ciasto ma być sprężyste.
- Odstaw na godzinę do wyrośnięcia
- Ciasto przełóż do keksówki ( lub dużej formy), dodaj owoce, posyp kruszonką. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 10 min.
- Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 180’C na około 30-35min.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!