chleb z patelni

 Chleb z patelni

Brak pieczywa, to nie problem. Chleb z patelni przygotujesz w 10 min. Podczas smażenia pięknie wrasta, jest miękki i ma super smak.

   Chleb z patelni

Brak pieczywa, to nie problem. Chleb z patelni przygotujesz w 10 min. Podczas smażenia pięknie wrasta, jest miękki i ma super smak.

Chlebek z patelni, to taki większy proziak 🙂 czyli podkarpacki chlebek sodowy. Przygotujesz go z 5 składników: jogurt naturalny, mąka, jajko, soda i sól. Składniki wystarczy wymieszać i usmażyć chlebek.

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki wymieszaj.
  2. Na patelni rozpuść masło, przełóż masę. następnie rozprowadź po całej patelni. Smaż pod przykryciem na średnim ogniu. Po odwróceniu placka dodaj masło i smaż aż się zarumieni.

Do chlebka pasują słodkie i słone dodatki.

 Chleb z patelni

Brak pieczywa, to nie problem. Chleb z patelni przygotujesz w 10 min. Podczas smażenia pięknie wrasta, jest miękki i ma super smak.
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
chleb z patelni
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 10 minuty
Danie Pieczywo
Kuchnia polska
Porcje 1 szt.

Sprzęt

  • 1 patelnia 24 cm
  • 1 miska

Składniki
  

  • 140 g jogurtu naturalnego
  • 245 g mąki
  • 5 g sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki soli

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki wymieszaj.
  • Na patelni rozpuść masło, przełóż masę. następnie rozprowadź po całej patelni. Smaż pod przykryciem na średnim ogniu. Po odwróceniu placka dodaj masło i smaż aż się zarumieni.
tagi chleb, chleb z patelni, proziaki

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!