Używam plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z witryny.
Granola
Dawno jej nie robiłam, bo zawsze brakowało czasu. W końcu się udało i mogę się cieszyć pysznym dodatkiem do śniadania. Domowa granola to zdrowe i na pewno dużo tańsze rozwiązanie od tych ze sklepu. Mamy wpływ na skład, smak i ilość jaką potrzebujemy.
po 1/2 szkl. orzechów : nerkowce, migdały, włoskie, laskowe, pekan
1/2 szkl rodzynek,
3 łyżki siemię lniane,
3 łyżki sezam,
2-3 łyżki miód,
1 łyżka cynamonu,
2-3 łyżki domowy syrop piernikowy,
2-3 łyżki wody lub soku jabłkowego
1 łyżka olej ryżowy.
Przygotowanie
Składniki płynne wymieszaj.
Połącz wszystkie suche składniki , dodaj płynne i dokładnie zamieszaj. Wstaw do piekarnika na 20 min. Podczas pieczenia mieszaj co jakiś czas aby równo się zapiekły.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!