Granola

Granola

Dawno jej nie robiłam, bo zawsze brakowało czasu. W końcu się udało i mogę się cieszyć pysznym dodatkiem do śniadania. Domowa granola to zdrowe i na pewno dużo tańsze rozwiązanie od tych ze sklepu. Mamy wpływ na skład, smak i ilość jaką potrzebujemy.

Granola



Granola

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

3 min

Czas gotowania

20 min.

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Granola:
  • 2 szkl. płatki owsiane bg 
  • 1 szkl. pestki dyni i słonecznika 
  • po 1/2 szkl. orzechów : nerkowce, migdały, włoskie, laskowe, pekan
  • 1/2 szkl rodzynek,
  • 3 łyżki siemię lniane,
  • 3 łyżki sezam,
  • 2-3 łyżki miód,
  • 1 łyżka cynamonu,
  • 2-3 łyżki domowy syrop piernikowy,
  • 2-3 łyżki wody lub soku jabłkowego
  • 1 łyżka olej ryżowy.

Przygotowanie


  • Składniki płynne wymieszaj.
  • Połącz wszystkie suche składniki , dodaj płynne i dokładnie zamieszaj. Wstaw do piekarnika na 20 min. Podczas pieczenia mieszaj co jakiś czas aby równo się zapiekły.
  • Przechowuj w szczelnym opakowaniu. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz