sernik gotowany

Sernik gotowany

Sernik gotowany

sernik gotowany

Sernik gotowany, to proste i pyszne ciasto bez pieczenia.

Sernik gotowany, to ciasto bez pieczenia. Szybkie i proste w przygotowaniu. Sernik jest kremowy, delikatny i rozpływa się w ustach.
To prosty przepis, który zawsze się udaje. Wystarczy zagotować i zblendować składniki i przełożyć herbatniki gorącą masa.
Sernik gotowany, to deser na różne okazje i święta.

Do przełożenia masy serowej możesz użyć :
herbatników
biszkoptów
ciasta miodowego
ciasto kruche

Najlepszy twaróg


Jest twaróg zmielony min. 3x, dzięki temu sernik będzie kremowy i nie będą wyczuwalne grudki. Wybór firmy to wasza decyzja. Wybór jest duży, ważne aby nie był rzadki, nie miał serwatki.
Decydując się na zakup zwróć uwagę na skład, aby był jak najkrótszy, bez dziwnych dodatków.

Przygotowanie

Masę na sernik przygotujesz w garnku. Do rozpuszczonego masła dodajesz pozostałe składniki i gotujesz.
W czasie gotowania trzeba kilka razy blendować masę, aby nie było grudek. Masa ma konsystencję gęstego budyniu, ale po nocy spędzonej w lodówce gęstnieje.
Herbatniki wybierz takie jak lubisz. Przełożone gorącą masa szybko zrobią się miękkie.

Sernik przechowuj w lodówce.

Przepisy, które mogą Cię zainteresować:

Sernik nowojorski

Sernik na zimno z brzoskwiniami

Sernik Oreo

Sernik z musem czekoladowym

Sernik mango na zimno

Sernik gotowany

Sernik gotowany, to proste i pyszne ciasto bez pieczenia.
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
sernik gotowany
Czas przygotowania 1 dzień 20 minuty
Czas gotowania 10 minuty
Danie Deser
Kuchnia polska
Porcje 1 szt.

Sprzęt

  • 1 forma
  • 1 duży garnek
  • 1 blender ręczny

Składniki
  

Masa na formę 34×25 cm

  • 1400 g twarogu
  • 3 op. budyń waniliowy 3x 40g
  • 1 szkl. cukru
  • 200 ml mleka
  • 200 g masła
  • ½ łyżeczki Wanili
  • 5 szt. jajek 
  • 400 g herbatników

Polewa

  • 200 g mlecznej czekolady + 3 łyżki śmietanki 30%
  • 50 g białej czekolady +1 łyżka śmietanki 30%

Masa na formę 25x21cm

  • 1000 g twarogu
  • 2 op. budyń waniliowy 2x40g
  • 1 szkl. cukru
  • 200 ml mleka
  • 200 g masła
  • ½ łyżeczki Wanilii
  • 3 szt. jajek 
  • 400 g herbatników

Przygotowanie

  • Masło rozpuść z cukrem. Dodaj twaróg, jajka, wanilię, budyń. Wszystko dokładnie zblenduj. Gotuj na średnim ogniu 5-8 min. Masa szybko gęstnieje i pojawiają się grudki, dlatego trzeba kilka razy blendować.
    Formę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż herbatniki, na to połowa gorącej masy serowej, herbatniki, masa serowa i herbatniki. Odstaw do wystygnięcia.
  • Czekolady z dodatkiem śmietanki rozpuść w kąpieli wodnej. 
  • Mleczna czekoladę wylej na ciasto, dokładnie rozprowadź. Z białej czekolady zrób kleksy. Patyczkiem do szaszłyków zrób wzory na polewie. 
    Wstaw do lodówki na kilka godzin a najlepiej na cała noc. 

Film:

  • Przygotowanie
tagi ciasteczka twarogowe, herbatniki, sernik, sernik gotowany
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

8 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!