Młoda kapusta z boczkiem i koperkiem
Młoda kapusta z boczkiem i koperkiem to kolejna wersja pysznego wiosennego dania. Kapusta jest miękka, rozpływa się w ustach. Delikatnie słodka, ale też bardzo aromatyczna od przypraw i wędzonego boczku.

szczegóły:
Porcje
1
Czas przygotowania
15
Czas gotowania
30 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
Przygotowanie
- Do garnka wlej olej, dodaj pokrojone warzywa i boczek, liść laurowy, ziele ang. i smaż przez 1 min. Dodaj wodę i gotuj przez 5 min.
- Kapustę pokrój w paski ( cienkie lub grube, takie jak lubisz), dodaj do garnka. Wsyp przyprawy, koperek, lubczyk, natkę dodaj część wody( wodą reguluj gęstość). Gotuj około 20 min. Będzie gotowe jak kapusta zmięknie.
- Przed podaniem posyp koperkiem.
Podawaj z młodymi ziemniakami lub z pieczywem.

