Dutch Baby z truskawkami

Dutch Baby z truskawkami


Dutch Baby z truskawkami

Dutch Baby z truskawkami oraz jogurtem naturalnym to pomysł na pyszne i pięknie wyglądające śniadanie. Dutch Baby to pieczony naleśnik, z lekko chrupiącą skórką i puszystym środkiem. Jest to doskonały wybór na weekendowe słodkie śniadanie, które jest szybkie i proste w przygotowaniu.



Dutch Baby z truskawkami

szczegóły:

Porcje

2

Czas przygotowania

10

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Naleśnik:
  • 2 jajka
  • 80g mąki
  • 150g mleka
  • 12g masła + 1 łyżka do smarowania formy
  • 1/2 łyżeczki wanilii
  • Dodatki:
  • cukier puder do posypania
  • jogurt naturalny
  • truskawki

Przygotowanie


  • Masło rozpuść.
  • Piekarnik rozgrzej na 200’C, wstaw formy do zapiekania.
  • Do miski dodaj mleko, mąkę, jajka, wanilie i rozpuszczone masło. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  • Wyjmij formy z piekarnika, do każdej wrzuć kawałek masła i pędzelkiem rozsmaruj masło po formie. Przelej masę.
  • Wstaw do piekarnika na około 20 min.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.