Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami

Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami

Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami. Pyszny dodatek do barszczu czerwonego. Proste w wykonaniu i bardzo pyszne. Ciasto francuskie skraca czas przygotowania i ułatwia przygotowanie.

Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami

Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami. Pyszny dodatek do barszczu czerwonego. Proste w wykonaniu i bardzo pyszne. Ciasto francuskie skraca czas przygotowania i ułatwia przygotowanie.



Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami

szczegóły:

Porcje

16-18 szt.

Czas przygotowania

30min

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • Farsz:
  • 500g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • sól , pieprz, oregano, czosnek
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • słoik 90ml kapusty kiszonej

Przygotowanie



Farsz:
* Zacznij od obrania pieczarek. Następnie zetrzyj je na tarce, to samo zrób z cebulą i czosnkiem.
* Jeżeli kapusta jest kwaśna, musisz ją wcześniej wymoczyć. Odciśnij nadmiar wody i pokrój drobno.
* Na patelni rozgrzej olej, dodaj pieczarki cebulę , czosnek, przyprawy. Smaż aż pieczarki zmiękną i cała woda odparuje, następnie dodaj kapustę, koncentrat. Smaż dalej pod przykryciem. Mieszaj w czasie smażenia aby się kapusta nie przypalić. Odstaw do wystygnięcia.


* Ciasto francuskie delikatnie rozwałkuj, wyłóż kapustę. Ciasto zwiń w roladę, następnie potnij na 1-2 cm kawałki, posmaruj mlekiem i posyp sezamem.
* Wstaw do rozgrzanego piekarnika na około 20 min.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.