Deser a'la Eton mess

Deser a’la Eton mess

Deser a'la Eton mess powstał z końcówki kremu z tortu, dodałam beziki, usmażone maliny z dodatkiem borówki i przetarte maliny bo też zostały :) . Nie lubię wyrzucać jedzenia a deser jest najlepszą opcją na wykorzystanie kremów i owoców. Deserek jest delikatnie słodki, kwaśny od owoców i przyjemnie chrupie. Jest doskonały o każdej porze roku i pasuje na różne okazje.

Deser a’la Eton mess

Deser a’la Eton mess powstał z końcówki kremu z tortu, dodałam beziki, usmażone maliny z dodatkiem borówki i przetarte maliny bo też zostały 🙂 . Nie lubię wyrzucać jedzenia a deser jest najlepszą opcją na wykorzystanie kremów i owoców. Deserek jest delikatnie słodki, kwaśny od owoców i przyjemnie chrupie. Jest doskonały o każdej porze roku i pasuje na różne okazje.



Deser a'la Eton mess

szczegóły:

Porcje

1-2 szt

Czas przygotowania

5 min + 3-4 godz. w lodówce

Czas gotowania

5 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 200 ml śmietanki 30%
  • 250 g mascarpone
  • cukier puder do smaku
  • 1/2 szkl. malin
  • 1/3 szkl. borówek
  • chrupiące kulki czekoladowe
  • beziki z tego przepisu klik

Przygotowanie


  • Śmietankę, cukier i mascarpone przełóż do misy miksera. Ukręć na gęstą masę. Dodaj kulki czekoladowe i wymieszaj.
  • Owoce przełóż do rondelka, smaż przez chwilkę aby puściły sok i delikatnie się rozpadły.
  • Na spód szklanek pokrusz część bezików, dodaj też w całość, na to krem, owoce i beziki. Wstaw do lodówki na około 1 godzinkę lub od razu zjedz 🙂
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *