Sałatka z pieczoną gruszką
Sałatka z pieczoną gruszką, burakami i delikatną fetą.
Sałatka z pieczoną gruszką z dodatkiem pieczonych buraków i fety, to propozycja na co dzień, na imprezy i na święta. Jest prosta i szybka w przygotowaniu jak masz upieczone buraki i gruszkę. Jest zdrowo, soczyście i bardzo aromatycznie.
Pieczone buraki możesz zastąpić gotowanymi, ale osobiście wole pieczone. Pieczone są bardziej słodkie, są smaczniejsze i bardziej aromatyczne.
Gruszki pieczone– w sezonie możesz zastąpić brzoskwiniami, winogronem czy innymi ulubionymi miękkimi owocami : truskawki, maliny, borówki.
Przepisy, które mogą Cię zainteresować
Sprzęt
- 1 duża miska
- 1 mała miseczka
Składniki
- 2 szt Pieczone gruszki
- 15 szt. Pomidorki rzymskie
- 2 szt. Pieczone buraki
- 1 op. Feta
- 1 op. Mix młode liście
Sos miodowo-musztardowy
- 3 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie
- Buraki i gruszkę pokrój w kostkę.
- Fetę pokrusz na mniejsze kawałki
- Składniki na sos wymieszaj.
- Wszystkie składniki przełóż do miski, dodaj sos i wymieszaj.
Gruszka daje świetne podkręcenie!
To prawda. W sezonie możesz kombinować z innymi owocami.