Pieczone gruszki

Pieczone gruszki

Pieczone gruszki

Pieczone gruszki

Pieczone gruszki z serem lazur i orzechami, to doskonała przekąska na różne okazje.

Pieczone gruszki przygotujesz z dodatkiem sera lazur lub gorgonzola. Są proste i pyszne w przygotowaniu. Wystarczy 30 min. i przekąska jest gotowa. Gruszki można jeść solo lub można je dodać do sałatek.

Orzechy wołoskie to zdrowy dodatek- są bardzo bogatym źródłem wielonienasyconego kwasu tłuszczowego omega-6 oraz kwasu omega-3. Zawierają cenne dla zdrowia aminokwasy, witaminy z grupy B oraz minerały – zwłaszcza potas, fosfor, magnez, cynk, mangan i jod.

Przepisy, które mogą Cię zainteresować:

Pieczony Camembert

Burrata board

Sałatka z burratą i czerwoną pomarańczą

Focaccia

Nuggetsy z kurczaka

Pieczone gruszki

Pieczone gruszki z serem lazur i orzechami, to doskonała przekąska na różne okazje.
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
Pieczone gruszki
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 20 minuty
Danie Przekąski
Kuchnia polska
Porcje 6 szt

Sprzęt

  • 1 forma do zapiekania
  • 1 mała łyżeczka
  • 1 deska do krojenia
  • 1 nóż

Składniki
  

  • 3 szt. gruszki
  • 1 op. Sera lazur
  • 1 szt. Garść orzechów włoskich
  • 3 łyżki Miodu

Przygotowanie

  • Gruszki przetnij wzdłuż na pół. Za pomocą łyżeczki wytnij gniazda z pestkami.
  • Gruszki włóż do naczynia. Na każdą gruszkę połóż kawałek sera i orzechy
  • Piecz 20min. w 180-200'C. ( czas zależy od piekarnika)
  • Przed podaniem polej płynnym miodem.
tagi gruszki, miód, orzechy włoskie, pieczone gruszki, ser lazur
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!