Sałatka burrito
Sałatka burrito. To pomysł na wykorzystanie resztek z burrito. Taka sałatka to świetne rozwiązanie dla osób, które nie jedzą tortilli. Połącznie ciepłego mięsa i ryżu z warzywami i świeżymi liśćmi to pyszna kombinacja smaków. Sałatka z burrito możesz zjeść na obiad lub kolację. Będzie świetnym dodatkiem na imprezach i spotkaniach ze znajomymi.
Do przygotowania sałatki możesz użyć dowolnych warzyw, które masz w lodówce. Do sałatki możesz przygotować placki tortiia, które będą świetnie uzupełniały danie. Sałatka jest pyszna na cieplo i na zimno. Możesz ją przygotować na lunch do pracy czy szkoły.

Przepisy, które mogą Cię zainteresować

Sprzęt
- 1 deska do krojenia
- 1 miska
- 1 nóż
Składniki
- 1 szt. Mięso i ryż z tego przepisu (klik)
- ½ op mixu sałat młode liście
- 8 szt. pomidorków koktajlowych lub zwykłych
- ½ szt. łodygi selera naciowego
- 1 szt. Koper włoski (fenkuł)
- 1 szt. warstwa
- ½ szkl. puszki fasoli+ kukurydz
- 1 szt. marchew
- ½ szt. żółtej papryki
- 2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
- ½ szt. czerwonej cebuli
- 1 op. natka pietruszki
- ½ szt. awokado
Przygotowanie
- Warzywa pokrój w paski lub mniejsze kawałki. Do misy przełóż podgrzane mięso i ryż, dodaj pozostałe składniki, wymieszaj.
Film
- Przygotowanie
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!