Kapsalon
Kapsalon to pyszny fast food, który jest bardzo popularny w Holandii. Domowa wersja jest dużo zdrowsza i mniej kaloryczna, dlatego warto go samodzielnie przygotować. Kapsalon to mix warzyw, mięsa i frytek z dodatkiem sosu i sera, ułożony warstwowo. Ma świetny smak i jest bardzo proste w przygotowaniu.
Frytki i pierś z kurczaka : możesz upiec lub usmażyć. Zdrowsza wersja będzie pieczona ale wybór należy do Ciebie.
szczegóły:
Porcje
2
Czas przygotowania
30
Czas gotowania
30 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
Przygotowanie
- Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, posyp przyprawami: sól, pieprz, przyprawa do kebaba. Usmaż.
- Frytki upiecz w piekarniku zgodnie z instrukcja.
- Składniki na sos wymieszaj.
- Warzywa pokrój w plastry lub kostkę.
- Na frytki wyłóż usmażona pierś z kurczaka posyp mozzarella i wstaw do piekarnika aby się rozpuściła.
- Na rozpuszczona mozzarellę wyciśnij ketchup. Następnie wyłóż: mix sałat, pokrojonego pomidora, ogórka, cebule i kukurydze. Polej sosem.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!