kapsalon

Kapsalon

Kapsalon to pyszny fast food, który jest bardzo popularny w Holandii. Domowa wersja jest dużo zdrowsza i mniej kaloryczna, dlatego warto go samodzielnie przygotować.

Kapsalon

Kapsalon to pyszny fast food, który jest bardzo popularny w Holandii. Domowa wersja jest dużo zdrowsza i mniej kaloryczna, dlatego warto go samodzielnie przygotować. Kapsalon to mix warzyw, mięsa i frytek z dodatkiem sosu i sera, ułożony warstwowo. Ma świetny smak i jest bardzo proste w przygotowaniu.
Frytki i pierś z kurczaka : możesz upiec lub usmażyć. Zdrowsza wersja będzie pieczona ale wybór należy do Ciebie.



kapsalon

szczegóły:

Porcje

2

Czas przygotowania

30

Czas gotowania

30 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Pierś z kurczaka 1 szt
  • sól,
  • pieprz,
  • przyprawa do kebaba
  • Frytki udo pieczenia około 500g
  • Mozarella
  • Ketchup
  • Mix sałat
  • Pomidor 1 szt
  • Ogórek 1 szt
  • Kukurydza 1 łyżka
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • Sos czosnkowo-koperkowy:
  • 2 łyżki majonezu,
  • 1 łyżka śmietany,
  • sól, pieprz, czosnek,
  • koperek,
  • sok z cytryny do smaku.

Przygotowanie


  • Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, posyp przyprawami: sól, pieprz, przyprawa do kebaba. Usmaż.
  • Frytki upiecz w piekarniku zgodnie z instrukcja.
  • Składniki na sos wymieszaj.
  • Warzywa pokrój w plastry lub kostkę.
  • Na frytki wyłóż usmażona pierś z kurczaka posyp mozzarella i wstaw do piekarnika aby się rozpuściła.
  • Na rozpuszczona mozzarellę wyciśnij ketchup. Następnie wyłóż: mix sałat, pokrojonego pomidora, ogórka, cebule i kukurydze. Polej sosem.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.