Fasolka szparagowa z czosnkiem i płatkami migdałów

Fasolka szparagowa z czosnkiem i migdałami

Fasolka szparagowa z pysznym sosem koperkowym z dodatkiem pomidorów suszonych i orzechów. Jest świetnym dodatkiem do obiadu lub jako samodzielne danie.

Fasolka szparagowa z czosnkiem i migdałami

Fasolka szparagowa z czosnkiem i płatkami migdałowymi. Obłędnie pachnie czosnkiem i migdałami. Smak dodatkowo podkręca parmezan. Jest świetnym dodatkiem do obiadu lub jako samodzielne danie.


Fasolka szparagowa z czosnkiem i płatkami migdałów

szczegóły:

Porcje

1-2 szt.

Czas przygotowania

30 min

Czas gotowania

30min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Fasolka szparagowa około 200g
  • 4 ząbki czosnku
  • 1/4 szkl. płatków migdałowych
  • Parmezan
  • Olej rzepakowy
  • Olej sezamowy
  • Masło klarowane
  • Sól pieprz

Przygotowanie:


  • Fasolkę ugotuj w posolonej wodzie.
  • Oleje i masło rozgrzej na patelni, dodaj pokrojony czosnek i następnie płatki. Jak się zarumienią dodaj fasolkę, posyp przyprawami i smaż 1 min.
  • Przełóż na talerz, posyp parmezanem.

Fasola podana z piersią z kurczaka w panko.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.