Karpatka bez pieczenia
Karpatka bez pieczenia, to ekspresowe ciasto z herbatników i kremu budyniowego. To doskonałe rozwiązanie jak nie masz czasu piec, a potrzebujesz coś słodkiego. Wystarczy ugotować budyń i przełożyć nimi herbatniki. Kilka godzin w lodówce i jest gotowa. Ciasto jest delikatnie słodkie i rozpływa się w ustach.

szczegóły:
Porcje
1
Czas przygotowania
30
Czas gotowania
15 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
Przygotowanie
- Budyń ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przykryj folią spożywczą i odstaw do wystygnięcia.
- Miękkie masło ukręć z cukrem pudrem. Stopniowo dodawaj zimny budyń. Miksuj do czasu połączenia się składników.
- W pojemniku ułóż warstwę herbatników, na to wyłóż masę i tak do zużycia składników. Wstaw na noc do lodówki.
- Przed podaniem posyp cukrem pudrem.





Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!