Pulpeciki w sosie pomidorowym

Pulpeciki w sosie pomidorowym

Pulpeciki w sosie pomidorowym. Proste i szybkie danie. Doskonały dodatek do ziemniaków lub makaronu.

Pulpeciki w sosie pomidorowym



Pulpeciki w sosie pomidorowym

szczegóły:

Porcje

12 szt

Czas przygotowania

15 min

Czas gotowania

40 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo – wołowego
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek, kurkuma, słodka papryka, przyprawa do mielonych, suszona cebula, kumin, płatki drożdżowe
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 1 łyż. mielonego siemienia lnianego
  • Sos:
  •  0,5l pasaty pomidorowej,
  • przyprawy: czosnek, sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia, suszona cebula, płatki drożdżowe

Przygotowanie


  • Pulpety: Wszystkie składniki wymieszaj. Odstaw na 1 godz. do lodówki. Z mięsa uformuj pulpeciki. Przed smażeniem obtocz je w mące.
  • Sos: wszystkie składniki wymieszaj w garnku, dodaj usmażone pulpety. 
  • Gotuj przez 20 min.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz