Budda bowl

Budda bowl

Budda bowl, miseczki pełne smaku i koloru. Znajdziesz w niej aromatyczne pieczone warzywa (cukinia, batat, dynia, marchewka), chili sin carne ( bezmięsna wersja chili con carne), jasną kaszę gryczaną, awokado, natkę. A całość polana sosem tahini.

Budda bowl



Budda bowl

szczegóły:

Porcje

4 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

30 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • cukinia,
  • batat,
  • dynia,
  • marchewka
  • chili sin carne ( szukaj w przepisach)
  • jasna kasza gryczana,
  • awokado,
  • natka
  • Sos tahini
  • 1 łyżka tahini
  • 1/2 opakowania jogurtu naturalnego roślinnego
  • 1 łyżka musztardy
  • 1/2 cytryny
  • sól, pieprz, czosnek
  • woda
  • 1 łyżeczka oliwy

Przygotowanie


  • Sos: Wszystkie składniki wymieszaj. Woda reguluj gęstość sosu. Sprawdź smak, w razie potrzeby dodaj przyprawy i sok z cytryny.
  • Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją
  • Warzywa  upiecz z dodatkiem ulubionych przypraw.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *