- Cebule i czosnek pokrój drobno, wrzuć na patelnie, dodaj masło, liść i ziele i chwilkę podsmaż. Dodaj kurki, wodę, kostkę i przyprawy.
- Do mięsa dodaj przyprawy i jajko, wymieszaj i odstaw na 10 min. Uformuj małe pulpeciki, obtocz je w mące i usmaż na patelni. Dodaj do sosu, posyp koperkiem i gotuj kolejne 10 min.
- Pod koniec gotowania dodaj wymieszaną z zimną wodą + łyżka sosu mąkę ze śmietaną. Sprawdź smak, w razie potrzeby dopraw.
Podaj z ziemniakami i sałatką.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!