Chleb z pestkami dyni i suszonymi pomidorami. Ma chrupiącą skórkę, pięknie wyrasta i wspaniale pachnie pomidorami. Kanapki z takim pieczywem to sama przyjemność
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Przykryj ściereczka i odstaw w ciepłe miejsce na około 1 godz.
Ciasto przełóż na deskę, posyp mąką i zacznij wyrabiać. Jak ciasto zrobi się plastyczne uformuj kształt chleba. Koszyk do wyrastania chleba posyp mąką, przełóż chleb i odstaw na 30 min w ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia.
Garnek wstaw do rozgrzanego piekarnika na 200’C aby się nagrzał – około 20-25 min..
Wyjmij z piekarnika i ostrożnie przełóż wyrośnięty chleb, przykryj przykrywka. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 200’C, następnie po 30 min. zdejmij pokrywkę i zostaw na kolejne 20 min.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!