Kotlety ziemniaczane z mozarella

Kotlety ziemniaczane z mozarella

Kotlety ziemniaczane z mozarella i prosta sałatka. Kotlety to tylko 3 składniki i przyprawy. Wyszły mięciutkie i delikatnie ciągnące się od mozarelli. Smażone, wiec wersja mało fit ale myślę ze z piekarnika tez będą Ok.

Kotlety ziemniaczane z mozarella



Kotlety ziemniaczane z mozarella

szczegóły:

Porcje

2 szt

Czas przygotowania

15 min

Czas gotowania

30 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Kotlety:
  • 3 duże ugotowane ziemniaki( resztki z obiadu)- rozgniecione , można przepuścić przez praskę do ziemniaków
  • 1 łyżka łusek babki płesznik
  • 1 opakowanie tartej mozarelli
  • Sol, pieprz, czosnek, przyprawa do ziemniaków
  • Mąka gryczana do obtoczenia
  • Olej ryżowy do smażenia
  • Sałatka : mix sałat , ogórek kiszony, papryka, pestki słonecznika, oliwa z oliwek, sok z cytryny, sol, pieprz, awokado.

Przygotowanie


  • Ziemniaki, łuski, mozarellę i przyprawy dokładnie wymieszaj.
  • Uformuj kotleciki, obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju.
  • Po usmażeniu układaj na ręczniku papierowym aby pozbyć się tłuszczu.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz