Kotlety ziemniaczane z mozarella i prosta sałatka. Kotlety to tylko 3 składniki i przyprawy. Wyszły mięciutkie i delikatnie ciągnące się od mozarelli. Smażone, wiec wersja mało fit ale myślę ze z piekarnika tez będą Ok.
Ocena: -
Sylwia
Komentarze: 0
04/01/2021
Kotlety ziemniaczane z mozarella
szczegóły:
Porcje
2 szt
Czas przygotowania
15 min
Czas gotowania
30 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
Kotlety:
3 duże ugotowane ziemniaki( resztki z obiadu)- rozgniecione , można przepuścić przez praskę do ziemniaków
1 łyżka łusek babki płesznik
1 opakowanie tartej mozarelli
Sol, pieprz, czosnek, przyprawa do ziemniaków
Mąka gryczana do obtoczenia
Olej ryżowy do smażenia
Sałatka : mix sałat , ogórek kiszony, papryka, pestki słonecznika, oliwa z oliwek, sok z cytryny, sol, pieprz, awokado.
Przygotowanie
Ziemniaki, łuski, mozarellę i przyprawy dokładnie wymieszaj.
Uformuj kotleciki, obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju.
Po usmażeniu układaj na ręczniku papierowym aby pozbyć się tłuszczu.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!