Róże z jabłek i ciasta francuskiego to deser, który pięknie wygląda i rewelacyjnie smakuje. Jest świetnym pomysłem na ekspresowy ciasto na każdą okazje.
Ocena: -
Sylwia
Komentarze: 0
03/01/2021
Róże z jabłek i ciasta francuskiego
szczegóły:
Porcje
6 szt
Czas przygotowania
20min.
Czas gotowania
40-50 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
2 op. ciasta francuskiego
2 jabłka
Cynamon
Cukier trzcinowy
Cukier puder
Woda+cukier+cytryna- zagotować
Przygotowanie
* Jabłka pokrój w ćwiartki, oczyść z gniazd i następnie pokrój w cienkie plasterki. * Pokrojone jabłka wrzuć do gorącej wody na 2 min. aby zmiękły. Wyjmij je na sito, przelej zimna woda. * Ciasto podziel na 6 części. Na krawędzi paska rozłóż jabłka, posyp cynamonem i cukrem trzcinowym. Złóż na pół I zwiń. * Zwinięte ciasto włożyłam do silikonowych foremek na muffinki. * Wstaw do rozgrzanego piekarnika ( 180’C) na 40-50 min. * Ostudzone róże posyp cukrem pudrem.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!