Róże z jabłek i ciasta francuskiego

Róże z jabłek i ciasta francuskiego

Róże z jabłek i ciasta francuskiego to deser, który pięknie wygląda i rewelacyjnie smakuje. Jest świetnym pomysłem na ekspresowy ciasto na każdą okazje.

Róże z jabłek i ciasta francuskiego



Róże z jabłek i ciasta francuskiego

szczegóły:

Porcje

6 szt

Czas przygotowania

20min.

Czas gotowania

40-50 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 2 op. ciasta francuskiego
  • 2 jabłka
  • Cynamon
  • Cukier trzcinowy
  • Cukier puder
  • Woda+cukier+cytryna- zagotować

Przygotowanie



* Jabłka pokrój w ćwiartki, oczyść z gniazd i następnie pokrój w cienkie plasterki.
* Pokrojone jabłka wrzuć do gorącej wody na 2 min. aby zmiękły. Wyjmij je na sito, przelej zimna woda.
* Ciasto podziel na 6 części. Na krawędzi paska rozłóż jabłka, posyp cynamonem i cukrem trzcinowym. Złóż na pół I zwiń.
* Zwinięte ciasto włożyłam do silikonowych foremek na muffinki.
* Wstaw do rozgrzanego piekarnika ( 180’C) na 40-50 min.
* Ostudzone róże posyp cukrem pudrem.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *