Chilli sin carne

Chilli sin carne

Chilli sin carne.🌶🍅 Proste, szybkie w przygotowaniu i niezwykle pożywne. Świetnie smakuje z ryżem, z tortilla i guacamole. Możne być tez dodatkiem do innego dania.

Chilli sin carne



Chilli sin carne

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

30 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 2 ząbki czosnku
  • 500ml passaty pomidorowej
  • 3 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych
  • po łyżeczce :kumin, czosnek suszony, harrisa, sól, pieprz, suszona cebulka, kurkuma, papryka słodka
  • łyżeczka oleju
  • puszka fasoli – bez wody
  • mała puszka kukurydzy – bez wody
  • 1/2 słoiczka ciecierzycy – bez wody
  • sok z limonki
  • natka pietruszki lub kolendra
  • 1 mała cebulka

Przygotowanie


  • Na rozgrzana patelnie dodaj olej, następnie pokrojony czosnek i cebulkę . Smaż przez 1 min.
  • Dodaj pozostałe produkty. Wymieszaj. Przykryj pokrywka i smaż przez 15-20 min.
  • Pod koniec gotowania dodaj płatki drożdżowe. Wymieszaj, sprawdź smak. W razie potrzeby dosyp przypraw.
  • Przed podaniem posyp pietruszka i skrop sokiem z limonki.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz