Kotlety mielone z kaszą gryczaną i buraczkamiszczegóły:Porcje12 sztCzas przygotowania15 min + 1 godz.Czas gotowania40 minPoziom trudnościłatweSkładniki:0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo – wołowego0,5 szkl. kaszy jaglanej1 szkl. wodyprzyprawy: sól, pieprz, czosnek, kurkuma, słodka papryka, przyprawa do mielonych, suszona cebula, kumin2 łyżki musztardy sarepskiej1 łyż. mielonego siemienia lnianego lub jajkoPrzygotowanieKaszę przelej gorąca woda. Zalej 1 szkl. wody, gotuj aż kasza wchłonie cała wodę. Po ugotowaniu zblenduj na gładko.Kasze, mięso i pozostałe składniki wymieszaj. Odstaw na 1 godz. do lodówki. Z mięsa uformuj kotlety. Przed smażeniem obtocz je w mące.Kasze gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcja.Buraczki 2 duże – ugotowane i starte na tarce. Przed podaniem podsmaż na 1 łyżce oleju. Dodaj sól i pieprz do smaku. .# buraki# kasza gryczana# kasza jaglana# kotlety mielone# mięso mielone Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Zupa krem z kalafiora Następny Wpis Sałatka z pieczonym łososiem