Zupa krem z kalafiora

Zupa krem z kalafiora

Zupa krem z kalafiora. Gęsta, pyszna i rozgrzewająca zupa o pięknym kolorze.


Zupa krem z kalafiora



Zupa krem z kalafiora

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 2l bulionu ( warzywny lub mięsny)
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki puree z dyni
  • 1/2 kalafiora
  • 1 pietruszka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 ziemniak
  • kawałek selera, pora, mała cebula
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek, papryka słodka, kurkuma (1/2 łyżeczki), cebula suszona, liść laurowy, mielone ziele ang.
  • koper
  • 1 łyżka natki

Przygotowanie


  • Warzywa pokrój w kostkę, następnie wrzuć do garnka i podsmaż na oleju 2-3 min., dodaj kurkumę, po min. dodaj bulion i przyprawy. Zupa będzie gotowa jak warzywa zmiękną. Zblenduj na krem. Sprawdź smak, w razie potrzeby dopraw.
  • Podawaj z uprażonych ziarnami słonecznika i koperkiem.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz