Sałatka z pieczonym łososiem

Sałatka z pieczonym łososiem

Sałatka z pieczonym łososiem, komosą ryżową i awokado, polana pysznym sosem miodowo-musztardowym. Lekko, smacznie i zdrowo.

Sałatka z pieczonym łososiem



Sałatka z pieczonym łososiem

szczegóły:

Porcje

1 -2 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • mix sałat
  • komosa ryżowa
  •  1/4 szkl. komosy ryzowej,
  • pomidor,
  • ogórek,
  • awokado
  • Sos miodowo- musztardowy ( 2 łyżki oliwy, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka miodu, sól i pieprz)
  • 1 większy filet z łososia
  • masło
  • plasterki cytryny
  • sól, pieprz

Przygotowanie


  • Komosę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Łososia umyj, osusz. Posyp solą i pieprzem. Przełóż na papier do pieczenia, na wierzch połóż kawałek masła, i plasterek cytryny. Zawiń i piecz przez 15-20 min. 
  • Wszystkie składniki wyłóż na talerz, polej sosem i gotowe. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz