Omlet cesarski

Omlet cesarski Kaiserschmarrn

Moja wersja omletu cesarskiego. Jest to świetna wersja dla osób z nietolerancjami na gluten lub białko. Nadal jest miękki i puszysty. Smakuje jak tradycyjny omlet.

Omlet cesarski Kaiserschmarrn



Omlet cesarski Kaiserschmarrn

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

3 min

Czas gotowania

6 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 4 żółtka
  • 1/2 szkl mleka
  • Wanilia
  • 2/3 szkl maki ryżowej
  • 3 łyżki oleju ryżowego
  • Szczypta sody
  • Sos
  • usmażone owoce: rabarbar, maliny, jeżyny wymieszaj z jogurtem naturalnym ( kozi)

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, masa ma się dobrze napowietrzyć, powinna być gęsta.
  • Masło klarowane rozpuść na patelni, wylej masę, smaż pod przykryciem. Po odwróceniu omlet porozrywaj i smaż dalej pod przykryciem.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz