omlet z rabarbarem

Omlet z rabarbarem


Omlet z rabarbarem

Omlet z rabarbarem, płatkami owsianymi, soczystym ananasem i słodkim miodem pomarańczowym. To przepis na pyszne śniadanie i zdrowe śniadanie. Omlet jest bg, więc jest odpowiedni dla osób z nietolerancjami.



omlet z rabarbarem

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

5 min

Czas gotowania

10 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Omlet:
  • 2 jajka
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia bg
  • 1/2 łyżeczki wanilii
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżka mąki ryżowej
  • Masło klarowane do smażenia
  • 1 gałązka rabarbaru
  • Dodatki
  • skyr
  • świeży ananas
  • maliny
  • miód z pomarańczą

Przygotowanie


  • Rabarbar obierz, pokrój w kostkę. Przełóż na patelnię, dodaj cukier i masło klarowane. Smaż około 2 min.
  • Składniki na omlet wymieszaj w misce. Ubijaj widelcem aby napowietrzyć masę. 
  • Na rabarbar przelej masę jajeczną i smaż pod przykryciem z obu stron.
  • Omlet przełóż na talerz, posmaruj skurem, posyp malinami i ananasem. Dodaj miód. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.