Sałatka z rabarbarem i ananasem
Sałatka z rabarbarem, ananasem i fetą, polana aromatycznym dressingiem. Sałatka świetnie się sprawdzi solo, jak również jako dodatek do obiadu czy dań z grilla. Jest soczysta, pełna aromatów, delikatnie kwaśna od rabarbaru, którą równoważy słodki ananas.
szczegóły:
Porcje
1 szt.
Czas przygotowania
10min
Czas gotowania
0min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
Przygotowanie :
- Rabarbar obierz, pokrój. Przełóż na patelnię, dodaj cukier, pokrojone czosnek i rozmaryn. Smaż przez około 2 min.
- Składniki dressingu wymieszaj.
- Pestki i płatki upraż na suchej patelni.
- Na talerz wyłóż wszystkie składniki, polej sosem i wymieszaj.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!