Sałatka z rabarbarem i ananasem

Sałatka z rabarbarem i ananasem

Sałatka z fetą i truskawkami z dodatkiem chrupiących warzyw i pysznego dressingu. Taka sałatka świetnie się sprawdzi o każdej porze dnia. Jest lekka, pyszna i zdrowa.

Sałatka z rabarbarem i ananasem

Sałatka z rabarbarem, ananasem i fetą, polana aromatycznym dressingiem. Sałatka świetnie się sprawdzi solo, jak również jako dodatek do obiadu czy dań z grilla. Jest soczysta, pełna aromatów, delikatnie kwaśna od rabarbaru, którą równoważy słodki ananas.



Sałatka z rabarbarem i ananasem

szczegóły:

Porcje

1 szt.

Czas przygotowania

10min

Czas gotowania

0min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1/2 opakowania mixu sałat młode liście
  • 4 gałązki rabarbaru
  • 1/2 fety owczo-koziej
  • 2 plastry świeżego ananasa
  • 2 ząbki czosnku
  • gałązka rozmarynu
  • płatki migdałowe
  • pestki słonecznika
  • masło klarowane do smażenia
  • 1 łyżka cukru
  • Dressing:
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz, czosnek
  • pomidory z chili i bazylią( mix przypraw)

Przygotowanie :


  • Rabarbar obierz, pokrój. Przełóż na patelnię, dodaj cukier, pokrojone czosnek i rozmaryn. Smaż przez około 2 min.
  • Składniki dressingu wymieszaj.
  • Pestki i płatki upraż na suchej patelni.
  • Na talerz wyłóż wszystkie składniki, polej sosem i wymieszaj.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *