Powidła śliwkowe z czekoladąszczegóły:Porcje10 sztCzas przygotowania20 min + cała nocCzas gotowania5,5 godzPoziom trudnościłatweSkładniki:3 kg śliwek1,5 łyżki octu balsamico dobrej jakości lub octu1,5 kg cukru200g gorzkiej czekoladyPrzygotowanieŚliwki rozetnij, wyrzuć pestki.Przełóż warstwowo z cukrem, dodaj ocet. Zostaw na noc aby puściły sok.Zagotuj. Gotuj bez przykrycia przez 5,5h na małym ogniu. Nie mieszaj. Jak będzie dużo skoku to go zbierz i przelej do butelek.Pod koniec gotowania dodaj czekoladę i wymieszaj. Przełóż do słoiczków. Pasteryzuj przez 15 min. # czekolada# czekośliwka# powidła# śliwki Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Owsianka z powidłami śliwkowymi z czekoladą Następny Wpis Chałwowe ciacho owsiano-ryżowe