Chałwowe ciacho owsiano-ryżowe

Chałwowe ciacho owsiano-ryżowe

Chałwowe ciacho owsiano-ryżowe. Kolejna odsłona deseru owsianego. Tym razem z dodatkiem chałwy i winogron.

Chałwowe ciacho owsiano-ryżowe



Chałwowe ciacho owsiano-ryżowe

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

6 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1/4szkl. płatków ryżowych błyskawicznych
  • 1/4 szkl. płatków owsianych bg
  • 2/3 szkl. mleka roślinnego
  • slodzidło ( opcjonalnie)
  • 1/2 łyżeczki siemienia lnianego
  • 1 łyżka pasty chałwowej
  • wanilia
  • Dodatki:
  • masło orzechowe
  • jagły
  • maliny liofilizowane
  • winogrona

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki wymieszaj, gotuj przez 3 min. Jak płatki będą miękkie zblenduj na gładko.
  • Przełóż do miseczki. Po 2 min. przykryj miskę talerzykiem i następnie odwróć aby wyjąc masę .
  • Górę ciacha polej masłem orzechowym, posyp jagłami i malinami.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *