Dyniowe Latte

Dyniowe Latte

Dyniowe Latte. Na co dzień pije mała czarna kawę bez cukru. Jednak w okresie jesienno-zimowym pojawiają się kawy smakowe. Nie tylko rozgrzewają ale tez cudownie relaksują swoim aromatem.

Dyniowe Latte



Dyniowe Latte

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1łyżka puree z pieczonej dyni
  • 1 szkl. mleka ryżowego/owsianego/migdałowego
  • szczypta przyprawy piernikowej (można tez zrobić z cynamonem, galka, kurkuma, imbirem, kardamonem)
  • podwójne espresso
  • 1 łyżeczka dowolnego slodzidła lub syropu dyniowego/ piernikowego

Przygotowanie


  • 1/2 mleka podgrzej, następnie dodaj dynie, slodzidło i przyprawy. Zmiksuj na gładko. Przelej do szklanki.
  • Pozostałe mleko podgrzej i ubij aby zrobiła się pianka. Mleko przelej do szklanki.
  • Zrób espresso i delikatnie dodaj do mleka. Pianką z mleka udekoruje kawę, posyp startą czekolada lub surowym kakao.

Do podania z ciasteczkiem korzennym.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *