1/4 szkl. dowolnego tłuszczu ( u mnie masło klarowane)
4-5 łyżek dowolnego slodzidła ( u mnie trzcinowy)
1 łyżka łusek babko jajowatej
1 łyżka mąki ziemniaczanej + do podsypywania podczas wałkowania
Przygotowanie
Wszystkie składniki wymieszaj. Wstaw do lodówki na 10 min. Przed wałkowaniem posyp m. ziemniaczana i jeszcze raz wymieszaj. Rozwałkuj cześć ciasta ( nie za cienko) i wytnij ciasteczka.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego na 200’C na 15 min.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!