Korzenne ciasteczka z dynia bg. Są bez glutenu i jajek. Wyszły jak planowałam, delikatnie kruche i pachnące piernikiem.
Ocena: -
Sylwia
Komentarze: 0
23/09/2021
Korzenne ciasteczka z dynią bg
szczegóły:
Porcje
10 szt
Czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
15 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
1 1/3 szkl. maki owsianej bg
1/3 szkl. m ryżowej
4-5 łyżek puree z dyni
przyprawa piernikowa, cynamon
1/2 łyżeczki sody i proszku dp bg
1/4 szkl. dowolnego tłuszczu ( u mnie masło klarowane)
4-5 łyżek dowolnego slodzidła ( u mnie trzcinowy)
1 łyżka łusek babko jajowatej
1 łyżka mąki ziemniaczanej + do podsypywania podczas wałkowania
Przygotowanie
Wszystkie składniki wymieszaj. Wstaw do lodówki na 10 min. Przed wałkowaniem posyp m. ziemniaczana i jeszcze raz wymieszaj. Rozwałkuj cześć ciasta ( nie za cienko) i wytnij ciasteczka.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego na 200’C na 15 min.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!