Używam plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z witryny.
Korzenne ciasteczka z kremem solony karmel
Korzenne ciasteczka z kremem solony karmel z dodatkiem dyni. Kruche ciasteczka i słodko dyniowy krem. Doskonałe połączenie smaków. Pięknie wyglądają i są pyszne.
1/4 szkl. dowolnego tłuszczu ( u mnie masło klarowane)
4-5 łyżek dowolnego slodzidła ( u mnie trzcinowy)
1 łyżka łusek babko jajowatej
1 łyżka mąki ziemniaczanej + do podsypywania podczas wałkowania
1/2 szkl. Kremu solony karmel ( szukaj w przepisach)
2 łyżki musu z dyni
Przygotowanie
Wszystkie składniki wymieszaj. Wstaw do lodówki na 10 min. Przed wałkowaniem posyp m. ziemniaczana i jeszcze raz wymieszaj. Rozwałkuj cześć ciasta ( nie za cienko) i wytnij ciasteczka.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego na 200’C na 15 min.