Korzenne ciasteczka z kremem solony karmel

Korzenne ciasteczka z kremem solony karmel

Korzenne ciasteczka z kremem solony karmel z dodatkiem dyni. Kruche ciasteczka i słodko dyniowy krem. Doskonałe połączenie smaków. Pięknie wyglądają i są pyszne.

Korzenne ciasteczka z kremem solony karmel



Korzenne ciasteczka z kremem solony karmel

szczegóły:

Porcje

10 szt

Czas przygotowania

20 min

Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 1/3 szkl. maki owsianej bg
  • 1/3 szkl. m ryżowej
  • 4-5 łyżek puree z dyni
  • przyprawa piernikowa, cynamon
  • 1/2 łyżeczki sody i proszku dp bg
  • 1/4 szkl. dowolnego tłuszczu ( u mnie masło klarowane)
  • 4-5 łyżek dowolnego slodzidła ( u mnie trzcinowy)
  • 1 łyżka łusek babko jajowatej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej + do podsypywania podczas wałkowania
  • 1/2 szkl. Kremu solony karmel ( szukaj w przepisach)
  • 2 łyżki musu z dyni

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki wymieszaj. Wstaw do lodówki na 10 min. Przed wałkowaniem posyp m. ziemniaczana i jeszcze raz wymieszaj. Rozwałkuj cześć ciasta ( nie za cienko) i wytnij ciasteczka.
  • Wstaw do piekarnika rozgrzanego na 200’C na 15 min.
  • Mus wymieszaj z kremem, posmaruj ciasteczka.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz