Pieczone warzywa

Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym

Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym. Pyszny i szybki obiad, który robi się sam.

Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym



Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym

szczegóły:

Porcje

2 szt

Czas przygotowania

15 min

Czas gotowania

40 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • kawałek papryki czerwonej i zielonej
  • 2 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 ziemniak
  • 1/2 małej cukinii
  • Sos- miód, oliwa z oliwek, musztarda francuska, sól i pieprz.

Przygotowanie


  • Warzywa pokrój w słupki, przełóż do naczynia do pieczenia. Polej olejem ( u mnie z dodatkiem ziół), posyp ulubionymi przyprawami.
  • Wstaw do rozgrzanego piekarnika (200’C)na 30-40 min.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz