Pieczone warzywa z sosem miodowo musztardowym

Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym

Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym. Pyszny i szybki obiad, który robi się sam.

Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym

Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym

Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym. Pyszny i szybki obiad, który robi się sam.

Warzywa do pieczenia jakie wybrać

Zacznij od przejrzenia lodówki, na pewno znajdzie się tam pomidor, marchewka, ziemniak, czy papryka. Do pieczenia możesz wykorzystać każde warzywo, wybieraj te co lubisz i na które jest w danej chwili sezon. Dobieraj je pod względem twardości, miękkie warzywa szybciej się się upieką.
Pieczone warzywa mają wspaniały smak i zapach. Możesz je jeść w całości, blendować na krem lub dodawać do past jak hummus ( przepis),( przepis ).

Inne przepisy, które mogą Cię zainteresować:

Pieczone warzywa z mizerią

Pieczone warzywa

Ziemniaki jak z ogniska

Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym

Recipe by SylwiaCourse: Kolacja, ObiadCuisine: polskaDifficulty: łatwe
Ilość

1

servings
Przygotowanie

15

minutes
Czas gotowania /pieczenia

40

minutes
Calorieskcal

Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym. Pyszny i szybki obiad, który robi się sam.

Składniki

  • kawałek papryki czerwonej i zielonej
    2 marchewki
    2 ząbki czosnku
    1 ziemniak
    1/2 małej cukinii
    Sos- miód, oliwa z oliwek, musztarda francuska, sól i pieprz.

Wskazówki

  • Dobieraj je pod względem twardości, miękkie warzywa szybciej się się upieką.

Przygotowanie

  • Warzywa pokrój w słupki, przełóż do naczynia do pieczenia. Polej olejem ( u mnie z dodatkiem ziół), posyp ulubionymi przyprawami.
  • Wstaw do rozgrzanego piekarnika (200’C)na 30-40 min.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.