Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym

Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym. Pyszny i szybki obiad, który robi się sam.
Warzywa do pieczenia jakie wybrać
Zacznij od przejrzenia lodówki, na pewno znajdzie się tam pomidor, marchewka, ziemniak, czy papryka. Do pieczenia możesz wykorzystać każde warzywo, wybieraj te co lubisz i na które jest w danej chwili sezon. Dobieraj je pod względem twardości, miękkie warzywa szybciej się się upieką.
Pieczone warzywa mają wspaniały smak i zapach. Możesz je jeść w całości, blendować na krem lub dodawać do past jak hummus ( przepis),( przepis ).

Inne przepisy, które mogą Cię zainteresować:
Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym
Course: Kolacja, ObiadCuisine: polskaDifficulty: łatwe1
servings15
minutes40
minutesPieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym. Pyszny i szybki obiad, który robi się sam.
Składniki
kawałek papryki czerwonej i zielonej
2 marchewki
2 ząbki czosnku
1 ziemniak
1/2 małej cukinii
Sos- miód, oliwa z oliwek, musztarda francuska, sól i pieprz.
Wskazówki
- Dobieraj je pod względem twardości, miękkie warzywa szybciej się się upieką.
Przygotowanie
- Warzywa pokrój w słupki, przełóż do naczynia do pieczenia. Polej olejem ( u mnie z dodatkiem ziół), posyp ulubionymi przyprawami.
- Wstaw do rozgrzanego piekarnika (200’C)na 30-40 min.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!