Ziemniaki jak z ogniska

Ziemniaki jak z ogniska

Ziemniaki jak z ogniska. Jeżeli szukasz pomysłu na pieczone ziemniaki to ta wersja Ci się spodoba. Mąka podczas pieczenia tworzy skorupkę, a ziemniak staje się kremowy i pyszny. Jest to świetny dodatek do obiadu lub może być samodzielnym daniem.
Ocena: -
Sylwia
Komentarze: 0
18/09/2021

Ziemniaki jak z ogniska



Ziemniaki jak z ogniska

szczegóły:

Porcje

8 szt

Czas przygotowania

15 min

Czas gotowania

60min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 8 ziemniaków ( jednakowej wielkości))
  • olej ( u mnie z ziołami)
  • po 1/2 łyżeczki :soli, pieprzu, czosnku, harrisy, przyprawy do ziemniaków
  • 2 łyżki mąki

Przygotowanie


  • Włącz piekarnik, ustaw na 220’C.
  • Ziemniaki dokładnie wyszoruj, nie obieraj. Przełóż do garnka, zalej wodą. Zagotuj, dodaj sól. Gotuj przez 5 minut. 
  • Polej olejem, następnie, obtocz w mące. 
  • Wstaw do piekarnika na 1 godz.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Śledź mnie na IG