Zupa z dynią i kasza jaglaną. Pyszna rozgrzewająca jesienna zupa. Zagęszczona kaszą jaglaną. Pożywna i zdrowa.
szczegóły:
Porcje
1 szt
Czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
30 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
2l bulionu warzywny/ mięsny
1 woreczek kaszy jaglanej
1 mała dynia pieczona
2 liście laurowe i ziele ang.
warzywa z bulionu : marchew, pietruszka, seler, por/cebula ( jak używasz świeżych to gotuj razem z kasza)
sól, pieprz, kurkuma, papryka słodka, czosnek
Przygotowanie
Kaszę przelej wrzątkiem.
Do bulionu dodaj kaszę, ziele ang. i liść laurowy. Jak kasza się ugotuje dodaj dynie i warzywa z bulionu. Po 2 min. wszystko zblenduj. Zupa nie musi być idealnie kremowa.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!