Zupa z dynią i kasza jaglaną

Zupa z dynią i kasza jaglaną

Zupa z dynią i kasza jaglaną. Pyszna rozgrzewająca jesienna zupa. Zagęszczona kaszą jaglaną. Pożywna i zdrowa.

Zupa z dynią i kasza jaglaną



Zupa z dynią i kasza jaglaną

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

30 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 2l bulionu warzywny/ mięsny
  • 1 woreczek kaszy jaglanej
  • 1 mała dynia pieczona
  • 2 liście laurowe i ziele ang.
  • warzywa z bulionu : marchew, pietruszka, seler, por/cebula ( jak używasz świeżych to gotuj razem z kasza)
  • sól, pieprz, kurkuma, papryka słodka, czosnek

Przygotowanie


  • Kaszę przelej wrzątkiem. 
  • Do bulionu dodaj kaszę, ziele ang. i liść laurowy. Jak kasza się ugotuje dodaj dynie i warzywa z bulionu. Po 2 min. wszystko zblenduj. Zupa nie musi być idealnie kremowa.
  • Podaj z uprażonymi ziarnami.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz