Ciacho dyniowo-piernikowe

Ciacho dyniowo-piernikowe

Ciacho dyniowo-piernikowe



Ciacho dyniowo-piernikowe

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

6 min

Czas gotowania

6 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1/4szkl. płatków ryżowych błyskawicznych
  • 1/4 szkl. płatków owsianych bg
  • 2/3 szkl. mleka roślinnego
  • 1/2 łyżeczki siemienia lnianego mielonego
  • wanilia
  • 1 łyżki puree
  • przyprawa do piernika, cynamon
  • Dodatki:
  • jagły
  • maliny liofilizowane
  • galaretka z żurawiny
  • 1/2 banana
  • 1 łyżka syropu dyniowego

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki wymieszaj, gotuj przez 3 min. Jak płatki bedą miękkie dodaj banana i przyprawy, zblenduj na gładko.
  • Przełóż do miseczki. Po 2 min. przykryj miskę talerzykiem i następnie odwróć aby wyjąc masę . Górę ciacha polej żurawiną, posyp jagłami i malinami.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz